Voordelen corona

Wat heeft de corona-thuisisolatie opgeleverd?

Inmiddels ben ik al ruim 12 weken aan het thuis werken en op basis van de huidige adviezen zal ik dat ook nog tot september doen. Goed om eens te kijken wat de voordelen van corona-thuisisolatie zijn.

Normaal zou ik 4 dagen in de week naar mijn werklocatie rijden en tank ik voor ongeveer 200 euro iedere maand (=4 maal tanken). Op dit moment tank ik maar 1 keer in de maand en ben dus veel minder geld aan benzine kwijt (en is de benzine ook nog eens goedkoper). Voor nu een mooie besparing van 150 euro iedere maand.

Aan het begin van de coronacrisis is de aandelenmarkt in elkaar gestort en zodoende kon ik goedkoop mijn maandelijkse beleggingen kopen, ideaal want we doen dit toch voor de lange termijn. Op de lange termijn kan dat een enorm rendement opleveren.

Het thuis werken levert ook flink wat vrije tijd op. Een enkele reis kost mij al gauw 45 minuten tot een uur en dat bespaart mij dus 6 tot 8 uur in de week. Daar stijgt je effectieve uurloon fors door.

Uiteraard brengt het op een ander vlak wel extra kosten met zich mee, want nu verbruik ik thuis meer gas, water en elektra. Veel meer kost het niet, aangezien ik altijd al mijn eigen lunch mee naar het werk nam.

Geplaatst in Besparen en getagd met , , , , , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *