red telephone booth

Het beste sim only abonnement kiezen

Bijna iedereen heeft tegenwoordig een telefoonabonnement voor zijn of haar mobiele telefoon. Hoeveel ben jij iedere maand kwijt aan je abonnement? Grote kans dat je geld kan besparen op je simonly abonnement. Dit artikel is een stappenplan die jou helpt het beste sim only abonnement te kiezen.

Stap 1: Hoe ziet je huidige abonnement eruit?

Voordat we op zoek gaan naar andere abonnementen, noteren we eerst de prijs van het huidige abonnement en wat je aan data en bel en sms tegoed krijgt voor die prijs.
Mijn huidige abonnement heb ik op de sim only pagina bij Ben.nl afgesloten. Voor € 8,89 per maand krijg ik iedere maand 300 minuten bel en sms tegoed, 1500MB en is het maandelijks opzegbaar. Overigens houd ik iedere maand ruimschoots over en dat komt mede door het vele thuiswerken tijdens de coronacrisis.

Stap 2: Verbruik komende tijd inschatten

De titel van deze stap zegt het al: we gaan het verwachte verbruik van komende abonnementen periode inschatten. We combineren daarbij het daadwerkelijke verbruik van afgelopen maanden en de inschatting van komende maanden. Schrijf voor jezelf op aan hoeveel belminuten/smsjes en data jij genoeg hebt.
Mijn eigen verbruik zie ik de komende tijd niet drastisch veranderen en, zoals in stap 1 al aangegeven, blijf ik iedere maand ruimschoots binnen het abonnement. Voor mijn nieuwe abonnement kan ik met minder belminuten/smsjes en data ook genoegen nemen. Ik stel voor mezelf een minimum van 200 belminuten/smsjes en 1000MB per maand.

Verwacht je het toekomstig verbruik hoger in? Bepaal dan voor jezelf hoeveel je maximaal per maand wilt betalen. Ook is het handig om te bepalen hoe lang jij aan een contract vast wilt zitten.

Stap 3: abonnementen zoeken

De meeste tijd zit in het zoeken en bekijken van het aanbod. Neem daar ook vooral de tijd voor. Gelukkig hebben verschillende websites een aparte pagina waarop je heel veel verschil abonnementen staan weergegeven. Door gebruik te maken van de filters die aanwezig zijn, kan je de abonnementen naar voren halen die het beste bij jou passen. De websites die ik gebruik zijn onder andere: PriceWise.nl, Independer.nl en consumentenbond.nl

Zorg uiteraard voor een eerlijke vergelijking, overal hetzelfde verwachte verbruik zoals je in de stap hiervoor hebt bepaald. Voor mezelf vul ik dus 200 belminuten en 1500MB in en maximaal een contractduur van 1 jaar. Uiteraard wil ik niet meer betalen dan dat ik nu doe, dus alles boven de € 9,- hoeft niet getoond te worden.

De meeste websites tonen de prijs per maand als standaard en dat is prettig, want dat vergelijkt het makkelijkst. Weet echter dat bij sommige abonnementen aansluitkosten worden gerekend. Die prijs zit echter vaak niet in de maandprijs verwerkt. Deel om die reden de aansluitkosten door 12 en tel de uitkomst van die som bij de maandprijs.

Stap 4: Het beste sim only abonnement kiezen

Je hebt nu op verschillende websites de sim only abonnementen bekeken en nu kan je op basis van het aanbod het beste sim only abonnement kiezen. Wat voor mij de best passende aanbieder is, hoeft voor jou helemaal niet de beste te zijn. Het is namelijk heel sterk afhankelijk van het verbruik die je in stap 2 hebt bepaald.

Voor mij komt Hollands Nieuwe op meerdere websites als beste keuze naar voren, gevolgd door Simpel. Voor een respectievelijk bedrag van € 8,50 per maand kan ik overstappen naar Hollands Nieuwe, maar toch doe ik dit niet. In de voorwaarde staat namelijk dat de aanbieding geldt wanneer je Vast Internet van Ziggo met Digitale TV hebt. Op mijn factuur van Ziggo staat echter Kabel TV benoemd en om die reden verwacht ik niet aan de voorwaarden te voldoen. Maar buiten dat vind ik het niet de moeite waard om voor 39 cent per maand over te stappen.

Conclusie

Geld Coach blijft lekker bij zijn huidige aanbieder Ben.nl zitten en houdt de aanbiedingen de komende maanden in de gaten. Ik verwacht overigens wel een prijsverhoging in het nieuwe jaar. De kans dat ik dan alsnog overstap naar een andere aanbieder, lijkt mij zeer aannemelijk.

Naar welke aanbieder ben jij overgestapt en hoeveel ga je per maand besparen?

Geplaatst in Besparen en getagd met , , , , .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *